Dette trenger barna

Barna er aktive og trenger derfor klær som er bevegelige og gode til lek og aktiviteter. Barnets garderobe tilpasses etter årstiden, og endres ved vær og temperatur.

Barna er aktive og trenger derfor klær som er bevegelige og gode til lek og aktivitet. Barnets garderobe tilpasses etter årstiden, og endres ved vær og temperatur. Barn trenger klær som er tilpasset dagens vær og temperatur, og som beskytter mot fuktighet og kulde. Kle barnet i klær som er behagelige. romslige og som tåler å bli skitne. 

Vi ønsker å pressisere at det ikke er viktig hvilket merke barnet har på klærne og heller ikke om de er nye eller brukte. Det som er viktig er at barnet har riktige klær til rett årstid, at klærne er av brukbar kvalitet og i rett størrelse.

Her er en liste over de klærne barnet bør ha i barnehagen, avhengig av årstid

Skiftetøy: 
- Undertøy
- Strømpebukse
- Sokker
- Bukse/shorts
- Genser/t-skorte

Varmt tøy:
- Ullbukse
- Ullgenser
- Ullsokker
- Lue
- Hals
- Votter
- Vinterdress

Regntøy:
- Regnbukse (strikk under foten)
- Regnjakke
- Eller en regndress
- Regnvotter

Vår/sommer klær:
- Jakke / en tynn dress
- Solhatt/caps
- Solkrem

Sko:
- Vintersko
- Gummistøvler
- Joggesko
- Tøfler

Lue: Luen bør beskytte ørene. De behøver ikke være spesielt tykke, men når det blåser må de være vindtette.   

Skjerf: Dette skal man ikke ha i barnehagen, da det kan hekte seg fast i for eksempel skliekanten og barnet blir hengende fast. Bruk heller en god hals ved kaldt vær.

Bleier: Foreldre skal ha med egne bleier til sitt barn, dersom de bruker dette. Det er også nødvendig å ta med egen salve, dersom man ikke ønsker å bruke barnehagen sin. 

Sove: Barn som skal sove i barnehagen må ha med klær som er egnet for dette formålet. Barnehagen har egne vogner som barnet kan få låne, men det er mulighet for å ta med egen vogn dersom dette er ønskelig. 

Merking av klær: Det er viktig at dere foreldre merker klærne til barna deres med barnets navn. Mange barn har like klær, og de kan lett forveksles. I tillegg husker ikke alltid barna selv heller hva de eier. 

Gjennglemte klær: Klær som ikke er merket, og som vi ikke vet hvem er sine, blir samlet sammen på et egent sted i garderobene. Spør de ansatte, så viser de deg hvor.

Foresattes ansvar i garderoben: Det er foresattes ansvar å holde orden i barnets garderobeskap. Før hver helg ønsker vi at foreldrene rydder i barnets hylle og tar hjem våte/skitne klær og klær som ikke brukes lenger. Se over at barnet har nok klær, men ikke formye, samt at klærne er rett for årstiden. Det er også viktig å sørge for at barnet har rett klær i forhold til barnets størrelse, både ved inne- og uteklær. 

Dress, regntøy, vintersko og støvler skal henge i yttergarderoben. Viktig at også disse blir sett gjennom i forhold til behov for vask og byttes ut i forhold til årstid. 

 

NB! Sekker/nett skal ikke henges på knaggen på grunn av hektefare.